Anneke Vervoort_Van Hoogmoed Architecten

Als kind tekenend aan de lange tafel die uitkeek op de tuin. Knutselen, tekenen en hutten bouwen als het maar even kon.Tekenen en wiskunde-B ruimtemeetkunde op de middelbare school. Architectuur aan de TU Eindhoven tot gevolg.

Ontwerpend/analytisch tekenen als architect bij Vervoort Architecten, vrij/’resultaatgericht’ tekenen als kunstenaar in haar eigen atelier en het verzorgen van tekenworkshops en schetspedities als Tekenmeester bij Tekenmeesters.

Van fantasie tot concrete ontwerpvoorstellen bij alles is voor Anneke tekenen het medium waarmee zij zich ongedwongen kan bewegen tussen enerzijds het zoeken naar antwoorden op vragen die worden gesteld en anderzijds de antwoorden op vragen die zij zichzelf nog niet had gesteld.

“De verbeelding in het werk van Anneke neemt een hoge vlucht.  Toch is er geen  willekeur in het werk. Nergens is sprake van toeval.  Met bijna wiskundige precisie schetst Anneke nieuwe werelden.  Wie goed kijkt, wie goed observeert, ziet dat ze in deze werelden de werkelijkheid niet vluchtig waarneemt. De toeschouwer ziet dat in haar verbeelding van een ogenschijnlijk homogene werkelijkheid geen enkel miniatuur identiek is.”

Openingsspeech Thijs Kersemakers nav expositie ‘was getekend’ , oktober 2010

vragen/ opmerkingen?

anneke@annekevervoort.nl

naar linkedin

%d bloggers liken dit: